8 DE GENER 2019: Donem publicitat a la Guia de Llenguatge Inclusiu

Arribar a la plena igualtat de gènere implica dur a terme canvis a molts nivells, inclòs el llenguatge. Per aquest motiu, i dins de la campanya #CadaDiaÉs8deMarç, aquest 8 de gener de 2018, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) dóna publicitat a la Guia de Llenguatge Inclusiu.

Aquest document pretén ser un instrument que contribueixi a l’ús de termes i expressions lliures de sexisme, superant un ús no inclusiu del llenguatge que invisibilitza i discrimina a les dones.

I ho vol fer des d’una doble estratègia: amb la presa de consciència que la forma de comunicar-nos pot ser discriminatòria i excloent, i facilitant recursos que permetin assolir una comunicació inclusiva i no sexista, que visibilitzi i reconegui per igual a dones i a homes i que eviti ambigüitats.

La Guia de Llenguatge Inclusiu es presenta com una eina complementària a la guia Normativa Bàsica per al compliment de la legislació en matèria d’Igualtat als despatxos professionals editada fa uns mesos per l’ICAB.

Forma part de les accions que han de fer possible les fites recollides al Pla d’Igualtat 2018-2021 i permet donar compliment al compromís de la Junta de Govern de l’ICAB amb la no discriminació i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

GUIA DE LLENGUATGE INCLUSIU I NO SEXISTA [PDF]

#CadaDiaÉs8deMarç